Cel mai bun mod de a vă menține inima sănătoasă

0
871

Inima ta este o mașină bine reglată. Pentru a-l menține în formă de vârf, trebuie să-i dați combustibil sănătos pentru inimă. Și asta înseamnă că ar trebui să alegeți o dietă sănătoasă. Unele alimente oferă beneficii mari pentru inimă, dar cum alegeți? Alegerea alimentelor sănătoase potrivite vă poate reduce riscul de boli cardiovasculare, inclusiv boli coronariene care pot duce la atac de cord și accident vascular cerebral.

Cele mai bune alimente pentru inima ta

Somonul este plin de acizi grași omega-3, care pot scădea riscul de bătăi anormale ale inimii (aritmii), niveluri mai scăzute ale trigliceridelor, încetinesc creșterea plăcii în arterele dvs. și pot scădea ușor tensiunea arterială. American Heart Association recomandă două porții de alimente bogate în omega-3, cum ar fi somonul în fiecare săptămână. O dimensiune de servire este de 3,5 uncii de pește gătit.

Modul în care somonul a fost crescut influențează conținutul său omega-3? Multe magazine alimentare poartă acum atât somon crescut la fermă, cât și somon prins în sălbăticie. Se pare că somonul crescut de fermă tinde să aibă mai multă grăsime omega-3, dar și mai multă grăsime totală. Chiar dacă somonul de crescătorie are mai multe grăsimi saturate, este încă aproximativ jumătate din cantitatea găsită în aceeași porție de friptură de flanc.

Semințele de in, de asemenea, au omega-3, împreună cu fibre solubile și insolubile. Are una dintre cele mai mari surse disponibile de lignani, care au atât estrogeni de plante, cât și calități antioxidante. Semințele de in, măcinate, sunt ușor de încorporat în dieta dvs. și pot fi amestecate în aproape orice mâncați în mod normal. Presărați-l pe cerealele pentru micul dejun https://www.wallweb.ro/detonic-un-remediu-care-afecteaza-activitatea-inimii-si-a-sistemului-circulator/, pe iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi, amestecați în brioșe sau combinați-vă în smoothie-uri.

Uleiul de semințe de in este încărcat cu omega-3, dar este cel mai puțin eficient tip cunoscut sub numele de ALA (acid alfa-linolenic). ALA are nevoie de enzime speciale pentru a fi transformate în omega-3, iar aceste enzime se găsesc în corpul dvs. în cantități limitate. Acest lucru înseamnă că, cel mult, vă puteți aștepta ca aproximativ 15% din omega-3-urile de ulei de semințe de in să fie transformate în formele sale cele mai utile. Deci, în timp ce cu siguranță obține unele beneficii, acesta poate fi mai mică decât eticheta supliment sugerează.

Mâncare gustoasă pentru micul dejun și o altă sursă bună de acizi grași omega-3

Făina de ovăz este o mâncare gustoasă pentru micul dejun și o altă sursă bună de acizi grași omega-3. Și este un superstar de fibre, oferind 4 grame în fiecare porție de o ceașcă. De asemenea, are nutrienți precum magneziu, potasiu și fier. Făina de ovăz este un mic dejun de umplere și îl puteți completa cu fructe de pădure proaspete pentru o masă și mai sănătoasă pentru inimă.

Încercați cookie-urile de ovaz fără grăsimi, pâinea de ovăz sau amestecați ovăzul întreg laminat într-o bucată de carne de burger de curcan. Știi cântarea școlii: “fasole, fasole, bună pentru inima ta.”Se pare că este adevărat! Fasolea are o mulțime de fibre solubile, vitamine din complexul B, niacină, folat, magneziu, calciu și, ați ghicit, acizi grași omega-3. Fasolea este atât de versatilă. Le puteți include în supe, tocanite sau salate. Sau faceți o masă din ele.

Încercați fasole neagră pe o pita tostada de cereale integrale cu avocado sau combinați-le cu sâmburi de porumb și ceapă pentru a face ardei umpluți. Adăugați boabe de rinichi conservate într-o salată de castraveți, porumb proaspăt, ceapă și ardei, apoi aruncați cu ulei de măsline și oțet de cidru de mere. Sau aduceți fasole neagră și fasole de rinichi împreună pentru un chili vegetarian delicios și nutritiv.

Nucile s-au dovedit a scădea colesterolul din sânge. Și pentru o nucă sănătoasă pentru inimă, migdalele fac o alegere excelentă. Acestea conțin acizi grași omega-3 din plante, vitamina E, magneziu, calciu, fibre și grăsimi mononesaturate și polinesaturate favorabile inimii.

Migdalele sunt atât de ușor de mâncat – puteți să vă topiți iaurtul sau salata cu felii de migdale sau să gustați pe un amestec sănătos de traseu. De asemenea, le puteți încerca în gătit. Presărați-le pe o farfurie de orez sau quinoa sau întindeți-le peste niște somon pentru o criză plăcută. Alegeți migdale nesărate pentru o protecție cardiacă suplimentară.

Cele mai bune alimente pentru a avea

Doar asigurați-vă că migdalele dvs. sunt prăjite crude sau uscate (mai degrabă decât prăjite cu ulei) și țineți cont de dimensiunile porțiilor. Deși sunt sănătoase pentru inimă, acestea sunt, de asemenea, bogate în grăsimi, dintre care unele sunt grăsimi saturate. Ca și alte Nuci, Migdalele sunt dense cu calorii și puțin pot merge mult.

Acestea sunt cel mai bine consumate cu moderatie. Nucile oferă o mulțime de aceeași protecție a sănătății ca migdalele și alte nuci de copac. Acestea conțin acizi grași omega-3 din plante, vitamina E, magneziu, folat, fibre, grăsimi monosaturate și polinesaturate favorabile inimii și fitosteroli. De asemenea, ca migdalele, nucile dau salatelor o criză consistentă. Au un gust excelent adăugat la brioșe și clătite pentru micul dejun.

Deși sunt sănătoase pentru inimă, ele sunt, de asemenea, bogate în grăsimi și calorii și ar trebui consumate cu moderatie. Ca și în cazul tuturor nuci, țineți cont de dimensiunile porțiilor de nuc. O porție de nuci ar trebui să se potrivească perfect în palma mâinii tale, o porție care oferă aproximativ 200 de calorii.