Cum puteți avea grijă de inimile voastre?

0
1296

O întrebare este cât de mult este tensiunea arterială normală, tensiunea arterială normală. Să presupunem că 140-159 / 90-99 și presiunea mai mare este considerată hipertensiune arterială. De obicei, tensiunea arterială este considerată a fi un semn de avertizare de îndată ce atinge peste 85. Dar există o limită normală a tensiunii arteriale de 120/80 la tineri. În timp ce această cifră are 120 tensiunii arteriale sistolice, apoi 80 spune tensiunii arteriale diastolice. 

Când auziți numele unui atac de cord, inima este nervoasă. Aceasta este o situație care poate fi urmărită la o persoană dacă nu este tratată la timp. Când oxigenul atinge cantitatea potrivită de inimă, o persoană are un atac de cord. Una dintre principalele cauze de deces ale majorității pacienților se datorează faptului că persoana nu primește primul ajutor înainte de a ajunge la spital.

De aceea este foarte dificil să facem față situației. Un atac de cord poate provoca o durere ascuțită în piept care îi agravează echilibrul fizic și mental, iar alte persoane devin nervoase. Dar dacă o persoană primește acest prim ajutor, situația poate fi tratată.

Când apare un atac de cord

Când apare un atac de cord, persoana este în mare parte inconștientă. Dar dacă persoana este conștientă, trebuie să luați imediat 300 mg de acid acetilsalicilic. Acidul acetilsalicilic funcționează pentru a subția sângele. Prin urmare, dacă o persoană are un atac de cord din cauza unui cheag de sânge în artere, el o va scuti cu siguranță. Luați persoana la spital imediat după administrarea pilulei.

Ca un atac de cord agravează echilibrul fizic și mental al persoanei. Într-o astfel de situație, CPR este considerat cel mai potrivit dacă persoana este inconștientă. Acordarea CPR înainte de a ajunge la spital crește semnificativ șansele vieții unei persoane. Prima persoană care dă CPR este să aibă un atac de cord pe un loc plat. Acum puneți o palmă în mijlocul pieptului și așezați cealaltă palmă deasupra primei Palme. Acum apăsați rapid pieptul persoanei https://www.wallweb.ro/cardio-nrj-intensificarea-intensiva-a-erca-si-a-sistemului-cardiovascular/, oferindu-vă greutate corporală. Rețineți că trebuie să faceți acest proces suficient de repede.

În timp ce apăsați pieptul, încercați să coaseți de cel puțin 100 de ori pe minut. De asemenea, dați pacientului oxigen la gură după fiecare 25-30 de ori în timp ce apăsați pe piept. Închideți nasul persoanei în timp ce dați oxigen gurii. Oricine poate da acest proces CPR unui pacient cu atac de cord. Dacă nu aveți prea multe informații despre CPR, continuați să repetați acest proces până la sosirea unei ambulanțe.

Cele mai multe atacuri de cord

Considerată cea mai proastă zi a săptămânii de luni. Deci, pentru că du-te înapoi la locul de muncă după vacanță este dificil pentru oricine. Dar un alt motiv pentru a displace această zi este și inima noastră. Potrivit studiului registrului suedez, atacurile de cord sunt cel mai probabil să apară luni.

Cercetătorii au luat aceste date dintr-o înregistrare de aproximativ un milion și jumătate de oameni care au ajuns la un atac de cord. Potrivit studiului publicat în American Heart Journal, există momente în care oamenii sunt mai tensionați și sunt asociați cu o rată de atac de cord pe o perioadă de timp.

În comparație cu restul zilelor, infarctul miocardic, atacurile de cord, sărbătorile de iarnă și zilele de luni au fost cele mai mari găsite, în timp ce cele mai mici au fost găsite la sfârșit de săptămână vara. Cei mai mulți dintre noi vor fi de acord că vara și la sfârșit de săptămână suntem cei mai preocupați.

Prin urmare, riscul este minim. Pot exista mai multe motive care fac această perspectivă mai puternică în timpul iernii. Cum ar fi presiunea barometrică, umiditatea, vântul și frigul. Aceste climate mai reci afectează negativ corpul nostru, ceea ce mărește activitatea sistemului nervos, îngustă vasele de sânge, îngroșă sângele și poate avea, de asemenea, multe efecte negative.

Acest lucru vă face mai probabil să aveți un atac de cord. De asemenea, cercetarea a constatat că majoritatea atacurilor de cord au avut loc în Decembrie, în timp ce cel mai mic a avut loc în iulie.

Cine suferă cel mai mult

Un atac de cord apare atunci când o arteră coronariană (vasul de sânge care provoacă sânge la inimă ) s-a îngustat deja din cauza bolilor de inimă, care este complet blocată, de obicei cauzată de un cheag de sânge. Ne privează inima de sânge oxigenat, care îndepărtează celulele musculare care fac ca inima noastră să pompeze suficient sânge în toate părțile corpului.

Suntem mai sensibili la atacurile de cord dimineața decât în alte momente ale zilei, pentru că inimile noastre trebuie să lucreze mai mult decât să se odihnească. Arterele coronare devin mai înguste și puterea de a elimina cheagurile de sânge sa terminat.

Atacul de cord pentru femei este mult mai mortal decât bărbații. Femeile sunt mai susceptibile să moară în decurs de un an de la apariția primului atac de cord decât bărbații.Un sondaj realizat de American Heart Association afirmă că oamenii se gândesc adesea la atac de cord este o problemă care afectează în primul rând bărbații. Dar adevărul este că femeile sunt mai afectate de atacuri de cord decât bărbații.

Femeile și bărbații suferă de dureri în piept în timpul unui atac de cord, dar femeile întâmpină dificultăți de respirație, una sau ambele brațe, gât, spate, maxilar sau dureri abdominale, greață ușoară, amețeli și transpirații reci.

Acestea sunt simptome pe care bărbații nu le văd de obicei. Acest simptom este frecvent, astfel încât femeile îl ignoră adesea ca o reumplere acidă. Potrivit raportului, probabilitatea de deces în decurs de un an de la primul atac de cord este de 26% la femei și 19% la bărbați.