Ce este durerea și umflarea articulațiilor?

0
469
Ce este durerea și umflarea articulațiilor

Umflarea încheieturilor se produce atunci când există lichid în țesuturile din jurul articulațiilor. Acesta poate fi foarte inconfortabil și poate face dificil pentru a muta articulațiile afectate. În unele cazuri,, umflarea poate determina articulațiilor afectate pentru a crește în dimensiune sau par a fi o formă ciudată.  Durerea și umflarea articulațiilor pot afecta mai mult de o articulație la un moment dat. Cele mai frecvente articulații pentru a fi afectate de durere și umflarea sunt coatele, încheieturile, umerii, baza coloanei vertebrale, articulațiilor, șolduri, genunchi sau glezne.

Există două tipuri de dureri articulare și umflături: acute și cronice. Dureri articulare Acute și umflarea vine pe repede și durează un timp scurt, de exemplu, dacă aveți un prejudiciu. Durerea cronică a articulațiilor și umflarea vine încet și cauzează probleme pe termen lung. Acest lucru este mai probabil să fie cauzate de o condiție de bază, cum ar fi un tip de artrita.

Ce simptome sunt legate de dureri articulare și umflături?

Ce simptome sunt legate de dureri articulare și umflăturiSimptomele de durere articulară și umflarea pot varia de la o persoană la alta, și depind de care articulații sunt afectate. Durerea și umflarea sunt adesea însoțite de rigiditate, dureri și un sentiment de căldură sau căldură. În unele cazuri,, aceasta poate duce la probleme în mișcare în jurul valorii, finalizarea activităților de zi cu zi (cum ar fi spălare și dressing), și pentru unii oameni, de lucru. Dureri articulare și umflarea poate fi mai bine sau mai rău în momente diferite ale zilei. De exemplu, puteți găsi că durerea și umflarea articulațiilor este cel mai rău primul lucru în dimineața. Durerea și umflarea articulațiilor pot duce, de asemenea, la oboseală și oboseală.

Ce cauzează dureri articulare și umflături? Durerea articulară acută apare de obicei repede și durează puțin. Unele cauze frecvente ale durerii articulare acute includ: leziuni, cum ar fi entorse și tulpini, utilizarea excesivă a articulației, o infecție, alte boli, cum ar fi gripa. Durerea și umflarea cronică a articulațiilor pot fi cauzate de o afecțiune “reumatică” — o afecțiune care afectează articulațiile, oasele și mușchii. Există mai mult de 200 de tipuri diferite de boli reumatice, inclusiv artrita, guta si lupus.

Cele mai frecvente tipuri de artrita sunt osteoartrita și poliartrita reumatoidă. Cum este tratată durerea și umflarea articulațiilor? Durerea articulară acută, cum ar fi tulpinile și entorsele, poate fi de obicei ajutată de metoda prețului: A se proteja zona comună de alte daune sau vătămări. Restul comun-evitați activitățile care cauzează durere. Gheață în comun timp de 20 de minute la fiecare 2 — 3 ore-asigurați-vă că gheața este înfășurat astfel încât să nu atingeți pielea. Comprimă articulația cu un bandaj ferm, dar nu strâns. Ridicați articulația deasupra nivelului inimii pentru a reduce umflarea. Medicamente cum ar fi steroizi, paracetamol sau ibuprofen poate ajuta. Uneori, medicul dumneavoastră poate injecta steroizi în comun și elimina o parte din fluid.

Acestea vor oferi un plan de tratament,

Acestea vor oferi un plan de tratament,Dacă aveți dureri articulare și umflături pe termen lung, adresați-vă medicului dumneavoastră. Acestea vor oferi un plan de tratament, inclusiv exerciții fizice și medicamente adecvate. Cele mai bune tipuri de exerciții sunt blând la articulații — acestea includ înot, aerobic aqua, tai chi, ciclism sau de mers pe jos. Dacă problema este cauzată de o infecție, este posibil să aveți nevoie de antibiotice sau o intervenție chirurgicală pentru a drena zona.

Când ar trebui să văd un doctor? Este o idee bună pentru a vedea medicul dumneavoastră dacă aveți dureri articulare sau umflături care începe pentru nici un motiv clar și durează mai mult de câteva zile, sau în cazul în care comun este, de asemenea, roșu și cald. S-ar putea să ai nevoie de radiografii, analize de sânge și poate de alte scanări. În unele cazuri,, medicul poate dori să se uite în interiorul comun cu un artroscop.

Pot fi prevenite durerile articulare și umflăturile? Puteți ajuta prin menținerea unei greutăți sănătoase, întinzându-vă mușchii înainte și după exercițiile fizice și asigurându-vă că tehnica în timpul sportului este corectă. Evaluarea ar trebui să determine dacă articulațiile, structurile periarticulare, sau ambele sunt cauza simptomelor și dacă există inflamație. Simptome și constatări Extra-articulare, care pot sugera tulburări inflamatorii sistemice specifice, ar trebui, de asemenea, să fie căutate și evaluate, în special în cazul în care există inflamație articulară.

Antecedente de boli prezente ar trebui să identifice caracteristicile durerii articulare, simptome comune asociate, și simptome sistemice. Printre important în comun simptom caracteristici sunt acuitate de debut (de exemplu, abrupt, progresivă), temporal modele (de exemplu, o variație diurnă, persistente vs intermitentă), durata (de exemplu, acut vs. cronic), și agravante și atenuante (de exemplu, odihnă, activitate). Pacienții trebuie întrebați în mod specific despre contactul sexual neprotejat (indicând riscul de artrită bacteriană infecțioasă cu infecție gonococică diseminată) și mușcături de căpușe sau de rezidență în sau de călătorie într-o zonă Lyme-endemică.

Examinarea fizică trebuie să fie în mod rezonabil completă,

Examinarea fizică trebuie să fie în mod rezonabil completă,Examinarea fizică trebuie să fie în mod rezonabil completă, evaluând toate sistemele majore de organe (de exemplu, piele și unghii, ochi, organe genitale, suprafețe mucoase, inimă, plămâni, abdomen, nas, gât, ganglioni limfatici, și sistemul neurologic), precum și sistemul musculo-scheletic. Semnele vitale sunt revizuite pentru febră. Examinarea capului trebuie să noteze orice semne de inflamație oculară (de exemplu, uveită, conjunctivită) și leziuni nazale sau orale. Pielea trebuie inspectată pentru a detecta erupțiile și leziunile (de exemplu, echimoze, ulcere cutanate, plăci psoriazice, purpură, erupții pe piele). De asemenea, pacientul este evaluat pentru limfadenopatie și splenomegalie.

Cardio-examinare ar trebui să observați orice semne care sugerează pleurită, pericardită, sau supapa de anomalii (de exemplu, murmur, pericardic freca, zgomote cardiace asurzite, bibasilar prostia concordanță cu efuziune pleurală). Examinarea genitală trebuie să noteze orice descărcare, ulcere sau alte constatări în concordanță cu bolile cu transmitere sexuală. Examinarea musculoscheletică trebuie să înceapă prin distingerea articulară de țesutul periarticular sau de alt țesut conjunctiv sau de sensibilitatea musculară. Examinarea în comun începe cu inspecția pentru deformări, eritem, umflare sau efuziune și apoi începe palparea pentru efuziuni comune, căldură și sensibilitate punct.

Trebuie evaluată gama de mișcare pasivă și activă. Crepitus poate fi simțit în timpul flexiei și/sau prelungirii articulației. Comparația cu articulația contralaterală neafectată ajută adesea la detectarea unor schimbări mai subtile. Examinarea trebuie să precizeze dacă distribuția articulațiilor afectate este simetrică sau asimetrică. Articulațiile dureroase pot fi, de asemenea, comprimate fără a le flexa sau extinde. Structurile periarticulare ar trebui, de asemenea, să fie examinate pentru implicarea tendoanelor, burselor sau ligamentelor, cum ar fi umflarea discretă, moale la locul unei burse (bursită) sau sensibilitate punct la inserarea unui tendon (tendinită).

Durerea în timpul odihnei și la inițierea activității sugerează inflamația articulațiilor, în timp ce durerea agravată de mișcare și ușurată de odihnă sugerează tulburări mecanice sau noninflamatorii (de exemplu, osteoartrită). Căldura crescută și eritemul sugerează, de asemenea, inflamație, dar aceste constatări sunt adesea insensibile, astfel încât absența lor nu exclude inflamația. Rezultatele clinice prelungite rigiditate dimineata, rigiditate după inactivitate prelungită (gel fenomen), nontraumatic tumefieri articulare, febra sau pierderea de greutate neintenționată sugera o tulburare sistemică inflamatorie care implică articulațiile. Durerea care este difuză, vag descrisă, și afectează structurile miofastice fără semne de inflamație sugerează fibromialgie.